Heb je weleens gedacht aan een ecologisch kraamcadeau?

Wanneer vrienden of familie een kleintje krijgen is het gebruikelijk een geboortecadeau te geven. Met een geboortecadeau kun je vele kanten op. Denk aan bijvoorbeeld kleding, decoratie of speelgoed. Maar heeft u er weleens om ook ecologische cadeaus te geven?

Waarom een ecologisch geboortecadeau?

Het verschil tussen normale en ecologische geboortecadeaus is niet merkbaar voor de ontvanger. Maar er zijn wel degelijk voordelen te noemen bij het kopen van ecologische geboortecadeaus.
Allereerst is het een aangenaam idee dat je eerlijk bent voor het milieu. De leveranciers van deze ecologische producten gebruiken ook een ecologisch productieproces. Daarnaast is het fair trade, wat betekent dat de werknemers in het productie proces geen kinderen zijn in een goedkoop productieland. Daarnaast ontvangen deze werknemers een volwaardig loon, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs betaald.
De ontvanger zal geen tot weinig verschil merken of het nou een ecologisch product is of niet. Maar je verricht hiermee wel een goede daad. Kies dus een mooi origineel kraamcadeau uit en respecteer hiermee mens en milieu.

Tips voor een origineel kraamcadeau

Heb je nog geen goede idee├źn voor een leuk kraamcadeau? Vraag de ouders dan of zij nog wensen hebben. Heeft de baby een oudere broer of zus? Neem dan ook een cadeautje voor hem of haar mee! Je maakt hiermee een goede beurt. Ben je van plan om kleren te kopen voor de baby? Het is verstandig de kleren een paar maatjes groter te kopen dan dat de baby nu is. De ouders hebben voor nu waarschijnlijk al genoeg kleren maar als de baby wat ouder wordt zullen er nieuwe kleren gekocht moeten worden.